Mikä on lainan korko?

Lainan koroista puhuessa sekottuu helposti termit viitekorko, marginaali ja todellinen vuosikorko. Tässä infopaketissa esitellään lyhyesti nämä asiat ymmärrettävässä muodossa.

Mikä on lainan marginaali, eli viitekorko?

Lainan marginaali, eli viitekorko, on rahoitusyhtiön määrittämä korko lainalla. Viitekorko voidaan määrittää vuositasolla, kuukausitasolla tai jopa päivätasolla. Jos lainan viitekorko on 42% vuositasolla, se ei tarkoita että lainan todellinen vuosikorko on 42%. Tämä sen takia, että lainan todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan myös laskutuslisät, perustamismaksut, tilinhoitokustannukset ja muut todelliset lainan lisäkulut.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kertoo prosentuaalisesti, kuinka monta prosenttia lainan kulut ovat vuositasolla todellisuudessa. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainan kustannukset: viitekorko, perustamiskustannukset, tilinhoitomaksut, laskutuslisät, siirtokustannukset ja niin edelleen. Todellinen vuosikorko kuvastaa siis lainan todellisia kustannuksia.

Viikinkilainan joustavat ehdot

Viikinkilaina tarjoaa lainaa niin lyhyellä kuin pitkällä maksuajalla. Oli kyseessä sitten sadan euron laina festarilippuja varten tai jopa 2000 euron laina kodinkonehankintoja varten, voit saada Viikinkilainalta lainaa luottotilin muodossa. Viikinkilaina tarjoaa ilmaisen lainahakemuksen ja luottotilin. Maksat korkoa vain omalle tilille nostetusta lainasta.

Hae lainaa!

 

 

Viikinkilaina.fi on 2000 € jatkuva laina. Lainan nostopalkkio 15 %, nimelliskorko 90 %. Todellinen vuosikorko min. 170,66 %, max. 516,75 %. Lainan maksuaika: min. 3 kk ja max. 37 kk maksettaessa minimilyhennyksin. Esimerkki luoton takaisinmaksusta: 2 000 € nostolle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 190,36 % ja luoton arvioitu kokonaiskustannus 3312,48 € mikäli asiakas nostaa kerralla 2 000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä.