Joustoluotto vs. kulutusluotto – mitä eroa näillä on?

Lainaa saa haettua nykyisin helposti ja nopeasti netissä. Vaihtoehtoja on kuitenkin todella paljon ja monesti voi olla epäselvää, mitä mikäkin luotto tarkoittaa. Joustoluotto ja kulutusluotto ovat yleisiä lainoja, mutta kaikki eivät tiedä niiden eroja. Molemmat ovat vakuudettomia lainoja, mutta ne sopivat parhaiten hieman erilaisiin rahantarpeisiin. Hyvä nyrkkisääntö on, että joustoluotto tarjoaa joustavan tavan nostaa rahaa, kun taas kulutusluotto on isompi laina harkittuja hankintoja varten. Etenkin joustoluotto on usein edullisempi ja kätevämpi kuin perinteinen pikavippi.

 

Kulutusluotto sopii isompaan harkintaan

 

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöille rahoittamaan heidän omia investointejaan. Kulutusluottoa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia, minkä ansiosta se on helppo saada, mutta sen korko on useimmiten korkeampi kuin esimerkiksi asuntolainassa. Useimmiten kulutusluottoa lyhennetään sopimuksen mukaan kuukausittain, kunnes laina kuluineen on maksettu kokonaan takaisin.

Kulutusluotto on yleensä tarkoitettu jonkin isomman, kertaluontoisen hankinnan rahoittamiseen ja se sopiikin parhaiten hyvin harkittuihin ostoksiin. Suosittuja käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi auto, remontti tai erityinen lomamatka. Kulutusluotto haetaan kerran ja koko summa tulee kerralla tilille, kun luotonantaja on hyväksynyt hakemuksen. Tämän takia tarvittava summa ja se, milloin rahalle on tarvetta, tulisi olla tiedossa ennen luoton hakemista.

 

Joustoluotto tarjoaa lisää joustoa oman talouden hoitoon

 

Joustoluotto on kulutusluoton tapaan lainatuote, jota varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Se on kuitenkin tavallista kulutusluottoa joustavampi tapa lainata rahaa. Joustoluottoa haetaan kerran. Kun luotto on myönnetty, sitä voi nostaa käyttöön sitä mukaa, kun rahalle on tarvetta. Nostokertoja ei ole rajoitettu, vaan rahaa voi nostaa aina, kun luottoa on vielä käytettävissä. Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain sen mukaan, miten luottoa on käytetty.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava ja helppo tapa nostaa rahaa juuri silloin, kun sitä tarvitsee. Se on paras vaihtoehto silloin, kun rahantarve voi vaihdella tai tarvitset rahaa useampiin hankintoihin. Joustoluottoa voi hyvin hakea, vaikka vielä ei olisi tiedossa, mihin kaikkeen sitä lopulta tarvitsee. Luottoa ei tarvitse nostaa kokonaan, ja kuluja tulee vain nostetusta luotosta. Joustoluotto on monille sopivin vaihtoehto, koska yllättäviä rahantarpeita voi tulla myöhemminkin ja silloin luotolta saa nopeasti nostettua tarvitun summan.

 

joustoluotto